Bőrmegújító kúra

szerző: Balzsam Labor

Ahogy szervezetünknek, úgy bőrünknek is szüksége van évente legalább egyszer egy alapos tisztító kúrára. Erre az őszi-téli időszak a legalkalmasabb, nem véletlen, hogy a kozmetikai szalonokban ilyenkor a legkedveltebb kezelések közé a különböző bőrmegújító kúrák tartoznak.

A Balzsam Labor Bőrmegújító kezelés sorozata nem a hagyományos gyümölcssavas-kezelést nyújtja, az újragondolt kezelősor egészen más megközelítésben kínál lehetőséget a bőr mélyebb rétegeinek megújításában.

A kúra teljes bőrmegújulást eredményez szinte az összes bőrprobléma kezelésében, legyen az ránckezelés, problémás bőr ápolása vagy mélyrétegi hidratálás.

A kezelés során maximum enyhe, púderszerű hámlás jelentkezik, így nem akadályoz mindennapi megszokott tevékenységünkben.  

A kúra során a bőr állapota folyamatosan változik. Előfordulhat, hogy a kúra elején az addigi tünetek felerősödnek, illetve addig nem tapasztalt tünetek jelennek meg. Ez a bőrmegújítás természetes velejárója.

De miből is áll ez a kezelés, mi történik egy-egy alkalommal?

A  kúra időtartama 4 hét ( 6 alkalom ) az alábbaik szerint: 

1. alkalom : Tisztító - hidratáló kezelés, mely előkészíti a bőrt a további kezelésekhez. 

2 - 3. alkalom:  2 kezelés 2 nap eltéréssel - Bőrmegújító termékcsalád alkalmazása enyhébb AHA-BHA kombinációval. A hatóidő letelte után nyugtató, regeneráló, a bőr lipidrétegét helyreállító és a bőrmegújulási folyamatokat támogató hatóanyagokban gazdag komplexekkel kezeljük a bőrt.

4 - 5. alkalom: 2 kezelés 2 nap eltéréssel - Bőrmegújító termékcsalád alkalmazása erősebb AHA-BHA kombinációval. A kezelés további része megegyezik az előzőekkel.

6. alkalom: Bőrtípusnak megfelelő tápláló, regeneráló kezelés.

Természetesen, mint minden bőrmegújító kúránál, itt is vannak olyan szabályok, melyeket az eredményesség érdekében be kell tartani. Néhány fontosabb ezek közül:

  • A kúra ideje alatt kizárólag a fényvédőt és a bőrmegújítási folyamatokat támogató hatóanyagokat tartalmazó Regeneráló arcápoló használható mindennapos arcápolásra.
  • Természetesen a szauna és a szolárium és önbarnító készítmények használata kerülendő.

A bőrmegújító kúrát javasoljuk szinte minden bőrproblémánál, de érettebb bőrök ránckezelésére is.  

További kérdéseire választ kaphat kozmetikusától.